Tagata e To'asefulu Sili a le Natura i Saienisi:

O le Iunivesite o Peking Yunlong Cao na faaigoa mo suʻesuʻega fou coronavirus

I le aso 15 o Tesema 2022, na faalauiloa ai e le Natura lana Nature's 10, o se lisi o tagata e toʻasefulu na avea ma vaega o mea tetele faʻasaienisi o le tausaga, ma o latou tala e ofoina atu se vaaiga tulaga ese i nisi o mea faʻasaienisi sili ona taua o lenei tausaga uiga ese.

I le tausaga o faʻalavelave ma suʻesuʻega fiafia, na filifilia e le Natura tagata e toʻasefulu mai tagata suʻesuʻe fetu na fesoasoani ia i tatou ia malamalama i le vateatea sili ona mamao, i tagata suʻesuʻe na avea ma meafaigaluega i le New Crown ma faʻamaʻi manuki, i fomaʻi tipitipi na solia le tapulaʻa o le totoina o totoga. , fai mai Rich Monastersky, faatonu sili o Nature Features.

Mataupu i mua'i lolomi Na faailoa mai e le Natura Tagata o le Tausaga

Yunlong Cao e mai le Biomedical Frontier Innovation Center (BIOPIC) i le Iunivesite o Peking.O Dr. Cao na faauu mai le Iunivesite o Zhejiang ma le faailoga o le Bachelor in Physics ma maua lona PhD mai le Harvard University's Department of Chemistry and Chemical Biology i lalo o Xiaoliang Xie, ma o loo avea nei ma Research Associate i le Biomedical Frontier Innovation Center i Peking University.O Yunlong Cao o loʻo taulaʻi atu i le atinaʻeina o tekinolosi faʻasologa o le tasi-cell, ma o ana suʻesuʻega na fesoasoani e siaki ai le faʻaleleia o coronavirus fou ma vaʻai nisi o suiga e mafua ai le fausiaina o galu fou mutant.

Dr. Yunlong Cao

I le aso 18 o Me 2020, Xiaoliang Xie/Yunlong Cao et al.lomia se pepa i le tusi talaaga Cell ua faaulutalaina: “Potent neutralizing antibodies e faasaga i le SARS-CoV-2 ua faailoa mai e le maualuga-throughput tasi-cell sequencing o convalescent gasegase 'B sela” Le pepa suʻesuʻe.

O lenei suʻesuʻega o loʻo lipotia ai faʻaiʻuga o le coronavirus fou (SARS-CoV-2) faʻamaʻi faʻamaʻi faʻamaʻi, lea na faʻaogaina ai le maualuga o le tasi-cell RNA ma le VDJ sequencing platform e faʻamaonia ai le 14 faʻamalosi malosi monoclonal antibodies mai luga ole 8500 antigen-bound IgG1 antibodies i totonu. 60 toe maua mai COVID-19 gasegase.

O lenei suʻesuʻega o loʻo faʻaalia mo le taimi muamua e mafai ona faʻaoga saʻo le faʻaogaina o le tasi-cell sequencing mo le suʻeina o vailaʻau ma e maua ai le lelei o le avea o se faʻagasologa vave ma aoga, lea e folafola mai e suia ai le auala e suʻesuʻe ai e tagata le faʻaitiitia o antibodies i siama faʻamaʻi.

Fa'amatalaga o mea e aofia ai pepa su'esu'e

I le aso 17 Iuni 2022, Xiaoliang Xie/Yunlong Cao et al.lomia se pepa e faaulutalaina: BA.2.12.1, BA.4 ma le BA.5 sola ese antibodies elicited e Omicron infection i le tusi talaaga Natura.

O lenei suʻesuʻega na maua ai o subtypes fou o le Omicron mutant strains BA.2.12.1, BA.4 ma le BA.5 na faʻaalia ai le faʻateleina o le sola ese ma le faʻaitiitia o le plasma sola i tagata mamaʻi Omicron BA.1 toe maua mai.

O nei su'esu'ega o lo'o fa'ailoa mai ai o le tui puipui ole Omicron e fa'atatau ile BA.1 e ono le toe talafeagai e fai ma fa'aola i le tulaga o tui puipui o lo'o iai nei ma o mea fa'ama'i fa'aoso o le a le maua ai le puipuiga lautele ole alaleo mai le fa'ama'i fou mutant.E le gata i lea, o le puipuiga o le lafu e ala i le Omicron faʻamaʻi e matua faigata lava ona ausia ona o le 'immunogenic' faʻalavelave o coronavirus fou ma le televave o le faʻaleleia o nofoaga o suiga o le sola ese.

Pepa Su'esu'ega Fou Coronavirus

I le aso 30 Oketopa 2022, na fa'asalalau ai e le vaega a Xiaoliang Xie/Yunlong Cao se pepa su'esu'e e fa'aulutalaina: Fa'ailoga SARS-CoV-2 humoral immunity ua fa'aosofia ai le suiga o le Omicron RBD i le mua'i lolomi bioRxiv.

O lenei suʻesuʻega o loʻo fautua mai ai o le lelei o le XBB i luga o le BQ.1 atonu e mafua mai i se vaega o suiga i fafo atu o le vaega o le talitaliga faʻapipiʻi (RBD) o le spinosin, o le XBB e iai foʻi suiga i vaega o le genome e faʻaogaina ai le N-terminal structural domain (NTD). ) o le spinosin, ma e mafai e le XBB ona sola ese mai faʻamaʻi faʻamaʻi e faasaga i le NTD, lea e mafai ona faʻatagaina ai e faʻamaʻi tagata e puipuia i le BQ.1 ma vaega laiti e fesoʻotaʻi.Ae ui i lea, e taua le matauina o suiga i le itulagi NTD o loʻo tupu i le BQ.1 i se saoasaoa vave.O nei suiga e matua fa'aleleia atili ai le gafatia o nei suiga e sao mai ai fa'ama'i fa'aletonu na maua mai i tui ma fa'ama'i muamua.

Fai mai Dr. Yunlong Cao e ono iai se puipuiga mai le XBB pe a aʻafia i le BQ.1, ae manaʻomia nisi suʻesuʻega e tuʻuina atu ai faʻamaoniga mo lenei mea.

Mataupu i mua'i lolomi

I le faaopoopo atu ia Yunlong Cao, e toalua isi tagata na faia le lisi mo a latou sao mataʻina i mataupu tau soifua maloloina lautele, Lisa McCorkell ma Dimie Ogoina.

Lisa McCorkell o se tagata suʻesuʻe ma Long COVID ma o se sui na faavaeina le Patient-Led Research Collaborative, sa ia fesoasoani i le faʻalauiloaina ma le faʻatupeina o suʻesuʻega i le faʻamaʻi.

O Dimie Ogoina o se fomaʻi faʻamaʻi pipisi i le Niger Delta University i Nigeria ma o lana galuega i luga o le faʻamaʻi o manuki i Nigeria ua maua ai faʻamatalaga autu i le tau faasaga i le faʻamaʻi o manuki.

I le aso 10 o Ianuari 2022, na faalauiloa ai e le Iunivesite o Maryland School of Medicine le muamua manuia o le fatu puaa na faia i le kenera i totonu o se tagata ola, ina ua maua e David Bennett, e 57 tausaga le matua le maʻi fatu, se fatu puaa na suia e se kenera e faasaoina ai lona ola. .

Fa'aliliuina o fatu pua'a ua fa'ata'ita'iina i kene

E ui ina na'o le lua masina na fa'aopoopoina ai e lenei fatu pua'a le soifua o David Bennett, ae ua matua'i manuia tele ma fa'ailoga iloga i le tulaga o le xenotransplantation.O Muhammad Mohiuddin, o le fomai tipitipi na taitaia le au na faamaeaina lenei suiga o le tagata o se fatu puaa ua suia e le kenera, e le taumate na faaigoaina i le Nature's Top 10 People of the Year list.

Dr. Muhammad Mohiuddin

O le tele o isi na filifilia mo le faʻalauteleina o taunuʻuga faʻasaienisi mataʻina ma tulaga taua o faiga faʻavae, e aofia ai le tagata suʻesuʻe o le vateatea o Jane Rigby o le NASA's Goddard Space Center, o le na faia se sao taua i le Webb Space Telescope e ave le telescope i le vanimonimo ma galue lelei, ave le tomai o tagata e suʻesuʻe. le atulaulau i se tulaga fou ma maualuga atu.alondra Nelson, o le US Science and Technology Policy Acting Director of the Office of Science and Technology, na fesoasoani i le pulega a Peresitene Biden e atiina ae elemene taua o lana mataupu faasaienisi, e aofia ai se faiga faavae i le faamaoni faasaienisi ma taiala fou i luga o le faasaienisi tatala.O Diana Greene Foster, o se tagata su'esu'e mo le faapa'u pepe ma le demographer i le Iunivesite o Kalefonia, San Francisco, na tuuina mai faamatalaga autu i le faamoemoe o le aafiaga o le faaiuga a le Faamasinoga Maualuga a Amerika e soloia puipuiga faaletulafono mo aia tatau.

O lo'o iai fo'i igoa i le lisi e sefulu pito i luga o lenei tausaga e talafeagai mo le atina'eina o suiga o le tau ma isi fa'alavelave o le lalolagi.O i latou ia: António Guterres, Failautusi Aoao o Malo Aufaatasi, Saleemul Huq, Faatonu o le Nofoaga Tutotonu Faavaomalo mo Suiga o le Tau ma Atinae i Dhaka, Bangladesh, ma Svitlana Krakovska, Ulu o le au Ukrainian i le UN Intergovernmental Panel on Climate Change ( IPCC).

Natura2022 Top 10 Tagata o le Tausaga

 


Taimi meli: Tes-19-2022